ПДР

Трамвайний світлофор та його сигнали

Трамвайний світлофор застосовується для регулювання руху трамваїв на перехресті. У разі, якщо на перехресті встановлено трамвайний світлофор, водії трамваїв повинні керуватися його сигналами. У разі, якщо на перехресті немає трамвайного світлофора, водії трамваїв керуються сигналами звичайного дорожнього світлофора або знаками пріоритету, за відсутності світлофора.

трамвайный светофор

Трамвайний світлофор має Т-подібну форму із чотирма сигналами біло-місячного кольору. Рух трамвая дозволено лише у разі, коли горить нижній сигнал у поєднанні з однією або декількома сигналами верхньої секції.

Варіанти комбінацій сигналів трамвайного світлофора

  1. трамвайный светофор разрешает движение налевоВерхній лівий + нижній – дозволено рух ліворуч.
  2. трамвайный светофор разрешает движение прямоСередній + нижній – рух прямо.
  3. трамвайный светофор разрешает движение направоВерхній правий + нижній – рух праворуч.
  4. трамвайный светофор разрешает движение налево и прямоВерхній лівий + середній + нижній – рух ліворуч та прямо.
  5. трамвайный светофор разрешает движение налево и направоВерхній лівий + верхній правий + нижній – рух ліворуч та праворуч.
  6. трамвайный светофор разрешает движение прямо и направоСередній + верхній правий + нижній – рух прямо і праворуч.
  7. трамвайный светофор разрешает движение во всех направленияхУсі три верхні секції + нижня (горять усі сигнали) – рух ліворуч, прямо, праворуч.
  8. трамвайный светофор запрещает движениеНе горить нижня секція – рух заборонено незалежно від того, що горить у верхній секції.

При рівному пріоритеті на рух у рейкового та нерейкового транспортного засобу останній завжди має перевагу. Простіше кажучи, автомобіль (мотоцикл, велосипед…) повинен пропускати трамвай за рівного пріоритету на рух, коли траєкторії їх руху перетинаються.

РЕКОМЕНДУЮ: Автошкола “Фаворит” (Ірпінь/Буча) – оптимальне співвідношення якість/ціна (3000+7000 грн).