ПДР

Наклейка «У» та «70» – у чому різниця

Часто на задньому склі автомобілів можна побачити дві наклейки «У» та «70». Таке поєднання у людей, які добре знають ПДР, нічого крім усмішки викликати не може. Чому?

Все дуже просто. Про водіїв, які розміщують на своєму авто наклейки «У» та «70», можна сказати «чув дзвін, та не знаю де він». Зрозуміло, що таким чином водій хоче розповісти іншим учасникам дорожнього руху, що він нещодавно отримав посвідчення водія і не має великого досвіду їзди на дорогах. Тому, до нього треба ставитися з розумінням, бути особливо обережним та інше.

Однак, звернімося до ПДР і дізнаємося, в яких випадках повинні розміщуватися наклейки «У» і «70».

Наклейка «У» наклейка "У"  (навчальний транспортний засіб) розміщується спереду та позаду транспортних засобів, що використовуються для навчання водінню, допускається встановлення знака «У» на даху автомобіля. Тобто, наклейка “У” розміщується тільки на навчальних автомобілях. Такі автомобілі повинні бути обладнані додатковими дзеркалами та педалями гальма та зчеплення.

ВАЖЛИВО! Багато наклейку «У» інтерпретують, як «учень за кермом». Це не правильно! Наклейка “У” говорить не про те, хто знаходиться за кермом, а про те, що дане ТЗ використовується в навчальних цілях.

Наклейка “70” Наклейка 70 (обмеження максимальної швидкості) є зменшеною копією однойменного знака. Така наклейка розміщується ззаду зліва на автомобілях, якими керують водії зі стажем менше 2 років.

Вловили різницю? Якщо так, і на вашому автомобілі розміщені обидві наклейки, і цей автомобіль не використовується для навчання водінню, зніміть наклейку «У», ну, і почитайте ПДР, там знайдете ще багато цікавого та корисного:).

РЕКОМЕНДУЮ: Автошкола “Фаворит” (Ірпінь/Буча) – оптимальне співвідношення якість/ціна (3000+7000 грн).