ПДР

Міст, шляхопровід, естакада – у чому відмінність

Ми звикли будь-яку мостову споруду називати одним терміном «міст», однак, з погляду ПДР це неправильно. Існуючі ПДР розрізняють три варіації мостових споруд: власне міст, шляхопровід та естакаду. Насправді їх більше існує ще, наприклад, віадук, але в термінологію ПДР він не увійшов. У чому різниця мостів, шляхопроводів і естакад з погляду ПДР.

Міст

мост Патона

Міст – це споруда, призначена для руху транспортних засобів та/або пішоходів через природну перешкоду (річку, яр та ін.). Мости бувають різних конструкцій, їх довжина та ширина варіюється в широких межах. Як правило, довжина мосту набагато перевищує його ширину, але є винятки. Наприклад, найширшим мостом вважається Синій міст через річку Мийка, що в Москві, його ширина майже 100 м при довжині в 30. Довжина ж найдовшого мосту у світі становить 42,5 км, побудований він у Китаї. Циндаоський міст з’єднує континентальну половину міста-порту Ціндао з районом-островом Хаундао.

Естакада

эстакада

Естакада – мостова споруда для руху транспортних засобів та/або пішоходів у місцях перетину двох або кількох доріг на різних рівнях, при цьому дороги не з’єднуються між собою з’їздами.

Шляхопровід

Путепровод

Шляхопровід – мостова споруда над іншою дорогою у місці їх перетину на різних рівнях, що забезпечує рух на різних рівнях та має з’їзди. Простіше кажучи, шляхопровід – це та сама естакада, але має з’їзди з однієї дороги на іншу.

РЕКОМЕНДУЮ: Автошкола “Фаворит” (Ірпінь/Буча) – оптимальне співвідношення якість/ціна (3000+7000 грн).