ПДР

Обмеження швидкості – коли не можуть оштрафувати

Знак 3.29 «Обмеження максимальної швидкості» знак ограничение максимальной скорости часто зустрічається на дорогах, набагато рідше зустрічається знак 3.31 «Зона обмеження максимальної швидкості» Знак Зона ограничения максимальной скорости. Сенс знаків ідентичний – обидва знаки обмежують швидкість руху транспортних засобів у зоні своєї дії.

У чому відмінність знака «Обмеження максимальної швидкості» та «Зона обмеження максимальної швидкості»? Відмінність у зоні їх дії.

Знак «Обмеження максимальної швидкості» діє від місця встановлення до найближчого перехрестя або до кінця населеного пункту. Дія знака не переривається у місцях виїзду з прилеглих територій, а також у місцях перетину з польовими, лісовими та іншими дорогами, які не мають покриття, перед якими не встановлені знаки пріоритету.

Знак «Зона обмеження максимальної швидкості» діє від місця встановлення до місця, де встановлено знак «Кінець зони обмеження максимальної швидкості» Конец зоны ограничения скорости.

Коли не можуть оштрафувати за перевищення швидкості

Випадки, коли не можуть оштрафувати за перевищення швидкості у зоні дії знаків 3.29 та 3.31:

  1. Якщо знаки встановлені із порушенням вимог національних стандартів. Наприклад, знак має інші розміри, забарвлення, тобто зроблений «кустарно», а не на підприємстві.
  2. Якщо знаки встановлені з порушенням правил дорожнього руху. Наприклад, знак закритий гілками дерева або розташований далеко від дороги.
  3. Знаки залишено після усунення причин, з яких вони були встановлені. Наприклад, після завершення проведення дорожніх робіт.
  4. Знаки були встановлені без відповідного дорожнього знака, що пояснює причину запровадження обмеження максимальної швидкості. Тобто якщо знак 3.29 або 3.31 стоїть «одинаком», це неправильно.

Причини обмеження швидкості

Тимчасові причини обмеження максимальної швидкості:

  1. У місцях проведення дорожніх робіт. У такому разі встановлюється пара знаків знак ограничение максимальной скоростиДорожные работы
  2. У місцях проведення масових зборів.
  3. У разі поганих погодних умов. Пара знаків знак ограничение максимальной скорости Скользкая дорога

Обмеження максимальної швидкості на постійній основі може бути введене у таких випадках:

  1. На небезпечних ділянках доріг (круті повороти, обмежена видимість, місця звуження дороги та ін.).
  2. У місцях, де розташовані наземні нерегульовані пішохідні переходи знак ограничение максимальной скоростиНерегулируемый пешеходный переход.
  3. На ділянках доріг, що прилягають до території шкільних та дошкільних закладів, дитячих літніх таборівзнак ограничение максимальной скорости Дети.
  4. У місцях, де розташовані стаціонарні пости поліції.

РЕКОМЕНДУЮ: Автошкола “Фаворит” (Ірпінь/Буча) – оптимальне співвідношення якість/ціна (3000+7000 грн).