ПДРПДР. Горизонтальна розмітка

Невеличкі секрети яка несе в собі розмітка 1.11.

Розмітка 1.11 поділяє транспортні потоки протилежних або попутних напрямків на ділянках доріг, де перестроювання дозволено лише з однієї смуги; позначає місця для розвороту, в’їзду і виїзду з майданчиків для стоянки тощо, де рух дозволено лише в один бік.

Розмітка 1.11 є комбінованою розміткою, яка складається з двох ліній – білої суцільної лінії   та білої переривчастої. Зі сторони переривчастої лінії водіям дозволено перетинати розмітку 1.11 без будь яких виключень. Тобто, для водіїв, які знаходяться на смузі руху зі сторони переривчастої лінії, суцільної лінії нібито немає.

Зі сторони суцільної лінії водіям ні в якому разі не дозволено перетинати розмітку 1.11. Тобто, для водіїв, які знаходяться на смузі руху зі сторони суцільної лінії, розмітка 1.11 є аналогом подвійної суцільної лінії, перетинати яку не можна ні в якому разі.

Звісно, треба пам’ятати про карт-бланш, який надає водієві пункт 2.14.е, в котрому сказано, що, водій має право відступати від вимог законодавства в умовах дії непереборної сили або коли іншими засобами неможливо запобігти власній загибелі чи каліцтву громадян. Але цей пункт дозволяє водієві порушувати будь-який пункт ПДР при форс-мажорних обставинах. На щастя, такі екстремальні ситуації на дорозі зустрічаються дуже і дуже рідко.